Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΘΩΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ!!!!!!

ΟΧΙ ΚΩΝΕΙΟ....ΑΛΛΑ ΜΠΟΜΠΑ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΡΜΑΚΟ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!



Δικαστήριο λοιπόν έγινε την περασμένη Παρασκευή με θέμα '' Οι κατηγόριες εις βάρος του Σωκράτη''.Ανώτατοι Δικαστές από την Ευρώπη και Αμερική παρευρέθηκαν στην αναπαράσταση της δίκης του μεγάλου Φιλοσόφου στη στέγη γραμμάτων και τεχνών του ιδρύματος Ωναση όπου και ο κατηγορούμενος κρίθηκε........ΑΘΩΟΣ!!!!!!!

Μάλιστα μεταξύ των δικαστών υπήρχε ισοψηφία 5 υπέρ και 5 κατά της καταδίκης του Σωκράτη και έτσι την γλίτωσε ο μεγάλος φιλόσοφος και δεν καταδικάστηκε από τα τέρατα φιλοσοφίας και μόρφωσης της Ευρώπης και της Αμερικής.Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως το κοινό (γιατί υπήρχε και κοινό στην δίκη) ήταν πιο θερμός υποστηρικτής του μεγάλου φιλοσόφου καθώς ψήφισε με 584 ψήφους υπέρ της αθώωσης του και 282 υπέρ της ενοχής του!



        Ο                                 ΗΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑ ΑΡΧΗ
Εκπροσωπώντας την κατηγορούσα αρχή, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, εξήγησε ότι ο Σωκράτης φέρει την ευθύνη πράξεων που οι κατηγορίες δεν έχουν αποδώσει στην έκταση και το βάθος που πρέπει.
«Ο Σωκράτης ήταν ο πνευματικός, ο ιδεολογικός ηγέτης των Τριάκοντα Τυράννων της Αθήνας, που εγκατέστησαν την ολιγαρχία το 404 π.Χ και εκτέλεσαν 1.500 δημοκράτες Αθηναίους. Ο Σωκράτης διαφθείρει τους νέους κάνοντάς τους οπαδούς της ολιγαρχίας και εχθρούς της δημοκρατίας. Επίσης, κατηγορείται γιατί δεν σέβεται τους θεούς αυτής της πόλης, δηλαδή τους δημοκρατικούς θεούς και άρα τους δημοκρατικούς θεσμούς», είπε.
Ο κατήγορος Ηλίας Αναγνωστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμπλήρωσε ότι «μόλις τέσσερα χρόνια πριν από τη δίκη, το 403 π.Χ. είχε αποκατασταθεί η αθηναϊκή δημοκρατία και οι Αθηναίοι ήξεραν ότι η δημοκρατία ήταν τρωτή και υπήρχαν εχθροί μέσα στην πόλη και από άλλες πόλεις που επιχειρούσαν να βλάψουν το πολίτευμα».
Καταλήγοντας στην αγόρευσή τους οι δύο κατήγοροι παρατήρησαν: «Σας ζητούμε να μην καταδικάσετε την Αθήνα, να μην πιστέψετε ότι η Αθήνα αδίκησε τον Σωκράτη, αλλά ότι ο πολίτης Σωκράτης έβαλε σε κίνδυνο την αθηναϊκή δημοκρατία. Η Δημοκρατία κινδύνεψε και αμύνθηκε ως όφειλε».


                                              Η υπεράσπιση

Τις κατηγορίες επιχείρησαν να αντικρούσουν οι συνήγοροι του Σωκράτη, Μάικλ Μπέλοφ και Πατρίκ Σιμόν.

Ο κ. Σιμόν επισήμανε ότι ο Σωκράτης κατηγορήθηκε για διαφθορά των νέων, ωστόσο «το να εκπαιδεύεις τους νέους δεν είναι αδίκημα, το να εκφέρεις την άποψή σου δεν είναι αδίκημα. Γιατί να ποινικοποιήσουμε την έκφραση των ιδεών που δεν ήταν σύμφωνες με την εποχή τους;»

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Μπορεί ανάμεσα στους μαθητές του Σωκράτη να βρίσκονταν κάποιοι από τους Τριάκοντα, ωστόσο είχε τόσους άλλους μαθητές. Ο Σωκράτης δεν πίστευε στη δημοκρατία, ήταν σκεπτικιστής, αλλά δεν πίστευε και στην ολιγαρχία. Εξάλλου, δεν έχουμε κανένα στοιχείο για συμμετοχή του σε βίαιη πράξη».

Οι δύο συνήγοροι του Σωκράτη κατέληξαν την αγόρευσή τους λέγοντας: «Η Ιστορία των Αθηνών θα πει ότι η Αθήνα ήταν η κοιτίδα της ελευθερίας του λόγου, της δημοκρατίας και των τεχνών. Από εσάς εξαρτάται να μην πουν ότι η πόλη αυτή δολοφόνησε τον μεγαλύτερό της φιλόσοφο».



Ο Φρανσουά Τερέ, μέλος της Ακαδημίας Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας, που ψήφισε υπέρ της αθώωσης του Σωκράτη, υπογράμμισε: «Ο Σωκράτης ήταν φιλόσοφος και ένας φιλόσοφος είναι εύκολος στόχος. Ωστόσο, μας έδωσε το μεγαλύτερο δώρο του κόσμου, το δικαίωμα στην αμφιβολία».


Πηγές:http://news247.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: